O‘ZBEK TILI DARSLARIDA ILG‘OR XORIJIY TEXNOLOGIYALARNI QO‘LLASH TAJRIBALARDAN (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
O‘zbek tilini rusiyzabon va turkiy auditoriyada o‘qitish prinsiplari, yondashuvlar, fanning mazmuni,vositalari, metod va usullari borasida metodistlarda yagona nuqtayi nazar mavjud emas. Shuningdek, o‘quv rejalarining, shunga muvofiq auditoriya soatlari har o‘quv yilida har xil o‘zgarishga uchrayotganligi fanning o‘quv-metodik majmuasini sifat jihatidan emas, aksincha hajm jihatdan  yangilashni taqozo qilmoqda. Mualliflar nazariy adabiyotlar va amaliy tajribalarni tahlil qilish, emperik ma’lumotlar yig‘ish usullari: kuzatish, suhbat, test, shuningdek, savolnomalar o‘tkazish, ma’lumotlarni qayta ishlash va pedagogik tajriba, ommaviy o‘rganish metodlari yordamida turkiy auditoriya uchun o‘zbek tilini o‘qitishning metodik ta’minotini yangilash masalasiga urg‘u berishgan hamda o‘ziga xos metodikani ishlab chiqish bo‘yicha mavjud g‘oyalarni rivojlantirishgan.