ҚАРАҚАЛПАҚ ҲӘМ ИНГЛИС ХАЛЫҚ ЕРТЕКЛЕРИНДЕ ТАРИЙХЫЙ-МӘДЕНИЙ БАЙЛАНЫСЛАР ҲӘМ СЮЖЕТЛИК МОТИВЛЕР СӘЙКЕСЛИГИ (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Қарақалпақ ҳǝм инглис халық ертеклеринде тарийхый-мǝдений байланыслар ҳǝм сюжетлик мотивлер сǝйкеслиги. Бири туркий, бири герман тиллеринде сөлесетуғы  халқлар болса да усы халықлардың ауызеки дөретиўшилигинде өзара мазмуны жағынан уқсаслықлар, соның менен бирге, миллий өзгешеликлер бар. Усы халқлардың тили, фольклоры, жазба ǝдебияты, сөз санъаты, тарихы, мǝданиятында уқсаслықлар бар. Бул мǝселелерди терең үйрениў зǝрүрлиги туўылмақта.