ҚАРАҚАЛПАҚ АЙМАҒЫ ҚАЗАҚ АҚЫН-ЖЫРАУЛАР ШЫҒАРМАЛАРЫНДАҒЫ ҰЛТТЫҚ ЖӘНЕ ТАРИХИ НЕГІЗДЕР (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ұлттық қазақ фольклоры мен классикалық әдебиеті осы ұлттың ареал-аймақтық, этникалық тобының немесе жеке бір жазушы, ақын шығармашылығының пайда болу және қалыптасуында негізгі фактор болатыны қарақалпақ аймағы ақын-жыраулар шығармашылығы үшін таңданатын жаңалық емес. Себебі, бұл аймақтағы қазақ ақын-жыраулары бірден жоқ жерден пайда болған саз және сөз өнері иелері емес еді.