А.ӘБДИЕВТИҢ «ЖАРЫЛҚАСЫН ЖАҒЫМПАЗ, НӘЖИМ БАСЛЫҚ, АЛТЫН БАЛЫҚ ҲӘМ ҚАРАМАҒЫЗ ҚАРАНЫҢ СУЛЫЎЫ ҚАРАМЫҚ ХАНЫМ ҲАҚҚЫНДА ӘҢГИМЕ» ГҮРРИҢИНИҢ КӨРКЕМЛИК ӨЗГЕШЕЛИГИ (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Мақолада А.Абдиевнинг ҳикоясидаги бадиий хусусиятлари таҳлилга олинган. Ёзувчи томонидан ҳикояда сюжет яратишдаги, бадиий тасвирий воситаларидан ва деталлардан фойдаланишдаги маҳорати матндаги мисоллар асосида таҳлил қилинган.  Ҳикояда қаҳрамон характерини яратишда, асар воқеаларининг деталь ёрдамида ёритилиши ва ечим топиши илмий-назарий жаҳатдан асослаб берилган.