ZOONIM KOMPONENTLI FRAZEMALARNING GRAMMATIK QURILISHI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
maqolamizda frazeologik birliklarning til ijtimoiy funksiyalarida tutgan o‘rni, shakllanishi, komponent tarkibi, semantik xususiyatlari qiyosiy va chog‘ishtirma aspektda badiiy asarlarda misollar tariqasida ochiqlandi. Hamda struktur-semantik jihatidan allofrazemalar haqida misollarda ko‘rsatib beriladi. Qoraqalpoq va o‘zbek tillaridagi allofrazemalarning grammatik qurilishi tahlil qilindi, variantlari misollar tariqasida beriladi.O‘zbek tilidagi frazemalarning struktural xususiyatlari ham bir-biriga yaqin ekanligi ma’lum bo‘ldi. Qoraqalpoq tilining frazeologik lug‘atida berilgan frazemalar soni ko‘pligi ko‘rindi, ammo ularning tarkibi jihatidan tuzilish qoliplari o‘zaro yaqin ekanligi asoslandi.