АНТРОНИМДЕРДІҢ ҚОЛДАНУ ҚЫЗМЕТІ (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Қазіргі уақытта поэтикалық ономастика филологияда біртіндеп берік ұстанымға ие болып келеді. Көркем шығармадағы жалкы есімдер - поэтонимдер - зерттеушілер үшін ерекше маңызды және олардың қызығушылығын тудырады. Ресей ономастикасында поэтонимдерді терең, жүйелі түрде зерттеген ғалымдар Ю. А. Карпенко, Э. Б. Магазаник, В. А. Никонов, В. Н. Михайлов, B. А. Кухаренко, М. В. Карпенко, Г. А. Силаева, О. Г. Ревзина, О. И. Фонякова, В. П.  Григорьев және т.б. Қазақ ономастикасында поэтонимдер бойынша жеке мәселелерді қарастырған Ә. Қайдар, І. Кеңесбаев, Т. Жанұзақов, Е. Жұбанов, К. Жаппар, C. Еспаева.