K.SULTANOVTÍŃ «AQDÁRYA» ROMANÍNDA FRAZEOLOGIYALÍQ VARIANTLARDÍŃ QOLLANÍLÍWÍ (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Qaraqalpaq tilindegi frazeologizmler bir-biri menen óz-ara sinonim, variantlar bolıp keliwi ónimli dárejede. Usı sıyaqlı qubılıslar kórkem shıǵarma tilinde qollanılǵan frazeologizmlerde jiyi ushırasadı hám tildiń kórkemligin payda etedi. Мaqalada K.Sultanovtıń «Aqdárya» romanı tilinde frazeologiyalıq variantlardıń qollanılıw ózgeshelikleri analizlengen.