MADANIYATLARARO MULOQOTNING TARJIMADAGI MUAMMOLARI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqola tarjimonlar turli madaniyatlar o‘rtasida ma’lumot uzatishda duch keladigan qiyinchiliklarni ko‘rib chiqadi. Unda til, madaniyat, ijtimoiy urf-odatlar va mentalitetdagi tafovutlar, tushunmovchilik va tushunmovchiliklarga olib kelishi mumkin bo‘lgan tafovutlarga urg‘u berilgan. Kontekst, idiomatik iboralar, madaniy nuanslar va konnotatsiyalarning tarjima aniqligiga ta’siri ham muhokama qilinadi.