MUHAMMAD YUSUF SHE’RLARI QORAQALPOQCHA TARJIMASINING SEMANTIK XUSUSIYATLARI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekiston xalq shoiri Muhammad Yusuf she’rlarining qoraqalpoq tiliga qilingan tarjimalari haqida so‘z yuritilgan. Tarjimon va tarjimalarning ahamiyati, naqadar muhim ekanligi haqida ham aytilgan. Qardosh xalqlar adabiyotining rivojlanishida tarjimaning alohida o‘rni mavjudligiga to‘xtalingan. Qilingan tarjimalardagi semantik xususiyatlar: yutuq va kamchiliklar misollar bilan berilgan.