И.ЮСУПОВ ПОЭЗИЯСЫНДА ОБРАЗЛЫ СҮЎРЕТЛЕЎ УСЫЛЛАРЫНЫҢ ҚОЛЛАНЫЛЫЎЫ (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
И.Юсупов поэзиясы  қарақалпақ тилиниң сеслик образлылығына, стиллик байлықларына,  астарлы ҳәм өткир мәнилерине ийе. Бунда сүўретлеў қураллары менен усыллары пикирдиң образлылығын, мазмунның эмоционаллығын тәмийинлеўши хызмет атқарады.