“KO’MAK” XORIJDA CHIQQAN BIRINCHI O’ZBEKLAR NASHRI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
O’zbekiston jurnalistikasi tarixini Turkiston hududida chiqarilgan “Turkestanskiye vedomosti” gazetasi bilan boshlaymiz. Taqdir taqazosi bilan o’zbeklar tarafidan xorijda chiqarilgan bir qator matbuot nashrlari ham borki, ularni ham milliy jurnalistikamizning bir merosi deyishga haqlimiz. Taassufki bu nashrlar bugungi kungacha kam tadqiq etilgan. Ushbu maqola doirasida Germaniyada 1923-yilda o’zbek talaba yoshlari tarafidan chiqarilgan “Ko’mak” jurnalini xorijdagi ilk o’zbek matbuot nashri sifatida o’rganishni niyat qildik.