NAVOIYNING TASAVVUFIY QARASHLARI PROFESSOR ABDUSALOM ABDUQODIROV ILMIY TALQINIDA (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada  navoiyshunos hamda tasavvufshunos olim professor Abdusalom  Abduqodirovning Amir Alisher Navoiy va tasavvuf  mavzusiga  doir  kuzatishlariga e’tibor qaratildi. Shu bilan birga, tasavvufga doir g‘oyalarning Navoiy asarlaridagi  talqiniga doir olimning nuqtayi nazariga  ham e’tibor berildi. Shuningdek, fors-tojik tilidagi asarlarning mualliflari: Nizomiy Ganjaviy, Xusrav Dehlaviy, Abdurahmon Jomiylarning dostonlari professor Abdusalom Abduqodirov tomonidan Navoiy dostonlari bilan qiyoslanib, ularning mushtarak (o‘xshash) hamda farqli tomonlari ko‘rsatib berilgan muhim xulosalariga munosabat bildirildi. Bundan tashqari, Sharq mumtoz adabiyotda fors-tojik tilida yaratilgan tasavvufiy mazmunga ega bo‘lgan pandnomalarning A.Abduqodirov tomonidan o‘zbek tiliga qilingan erkin tarjima  va zamonaviy  tabdillariga  doir  fikr  hamda  mulohazalar  yoritilgan.