ILM VA OLIMLIK MATLABI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada Alisher Navoiy ijodida yosh olim qismati muammosi tadqiq etilgan. Maqolaga “Hayrat ul-abror” dostonidagi ilm to‘g‘risida yozilgan 11-maqolat obyekt qilib olingan. Navoiy tasviridagi yosh olim qismati XX asr O‘zR FA Til va adabiyot instituti yosh olimlari taqdiri bilan qiyosiy tahlil etilgan. Olimning shakllanishi jarayonidagi murakkab tarixiy-ijtimoiy muhit yoritilgan. Olim qadriyatining shakllanishiga XV asr muhiti  hamda XX asr mustamlaka tuzumidagi ijtimoiy munosabatdagi o‘xshash hayotiy qonuniyatlar kashf etilgan.