AYOL SHOIRALAR IJODIDA ALISHER NAVOIY OBRAZI TASVIRLARI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
O‘zbekiston mustaqillikka erishgach, o‘zbek adabiyotida buyuk mutafakkir Alisher Navoiy siymosini badiiy talqin etish yangi bosqichga ko‘tarildi. Chunki bu davrda milliy o‘zlikni anglash, milliy qadriyatlarni tiklash bosh masalaga aylandi. Alisher Navoiy adabiyotda ma’naviyaxloqiy kamolotning timsoli sifatida haqli e’tirof etildi. Uning ibratli hayoti, shaxsiyati namuna o‘laroq tasvirlandi. Mustaqillik davri o‘zbek adabiyotida buyuk mutafakkirga bag‘ishlab yaratilgan asarlar ayol shoiralar ijodida o‘ziga xos, alohida sahifalarini tashkil etadi. Ushbu maqolada mustaqillik davri o‘zbek adabiyotidagi ayol shoiralardan Halima Xudoyberdiyeva, Oydin Hojiyeva va Farida Afro’zning she’rlarida Navoiy obrazining tasvirlari masalasi yoritildi.