ALISHER NAVOIY TANQIDCHILIGIDA USLUB (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada Alisher Navoiyning “Majolis un-nafois” tazkirasi munaqqid uslubi nuqtayi nazaridan tahlil etilgan. Xususan, Alisher Navoiy adabiy-tanqidiy qarashlarida til, ohang, obyektga munosabatning namoyon bo‘lishi, dalillashdan foydalanish kabi bir qancha uslub elementlariga ahamiyat qaratilgan. Navoiyning mazkur asari o‘zbek adabiyotshunosligida adabiytanqidchilik muammolariga bag‘ishlangan dastlabki tadqiqot ekanligi xususida mulohazalar yuritilgan.