“MAHBUB UL-QULUB” ASARIDA NABIYLAR OBRAZI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada “Mahbub ul-qulub” asaridagi payg‘ambarlar timsollari tahlilga tortilgan. Alisher Navoiyning bu obrazlar vositasida ifodalamoqchi bo‘lgan g‘oyaviy niyati va maqsadi o‘rganilgan. Asarda Odam alayhissalom, Nuh alayhissalom, Ibrohim alayhissalom, Ya’qub alayhissalom, Yusuf  alayhissalom, Xizr alayhissalom, Ayyub alayhissalom, Sulaymon alayhissalom, Iso Masih alayhissalom kabi payg‘ambarlar nomlarining zikr qilinishi, bu timsollar orqali adib ifodalamoqchi bo‘lgan fikr-mulohazalar tadqiq qilingan.