“MAHBUB UL-QULUB”DAGI BIR OBRAZ XUSUSIDA (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Alisher Navoiy umri davomida el-yurt xizmatida turishni asosiy vazifa o‘laroq ko‘rdi, komillik maslagining asl mohiyatini odamlarga yordam ko‘rsatish, foydali amallar qilishda deb bildi. Ulug‘ ijodkorning shu asosga qurilgan fikr-mulohazalari hamda hayotiy xulosalari “Mahbub ul-qulub” asarida ham yaqqol ko‘zga tashlanadi. Alisher Navoiy asarda yurtga qalqon bo‘lib, o‘z xalqiga beminnat xizmat qiladigan, umuman olganda, amalida faqat to‘g‘rilik bo‘lgan chin insonni er, eran deb ataydi. Maqolada “Mahbub ul-qulub” asari misolida Alisher Navoiyning er va eran obrazi xususidagi yakuniy mulohazalariga e’tibor qaratildi.