“NASOYIM UL-MUHABBAT”DA XOS VA AVOM TALQINI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Mazkur maqolada buyuk mutafakkir shoir Alisher Navoiy asarlarida qoʻllangan “xos” va “avom”, ularning mushtarakligi va farqli jihatlari xususida bahs yuritilgan. Bu, ayniqsa, uning Nasoyim ul-muhabbat” tazkirasidagi hikoyatlarda keltirilgan ulugʻ zotlarning fikrlari misolida ochib berilgan.