ALISHER NAVOIY SHE’RIYATI OBRAZ-TIMSOLLAR KO‘LAMI TADQIQIGA DOIR (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada Alisher Navoiy she’riyatining obraz-timsollar olami haqida fikr yuritiladi. Unda Sharq mumtoz she’riyati, jumladan, Navoiy lirikasi obrazlari ilohiy, adabiy va tarixiy turlarga bo‘lib tahlil etiladi. Bu obrazlar shakllanishi va samarali talqin etilishiga manba sifatida xizmat etgan og‘zaki adabiyot, ilohiy manbalar va tarixiy asarlar qayd etiladi. Shu bilan Alisher Navoiy she’riyati, umuman, mumtoz adabiyot abadiyligini ta’minlagan talqinlar mohiyati ochib beriladi.