NAVOIYNING USLUBIY MAHORATI: NOVATORLIK, BAYON VA TASVIR UYGʻUNLIGI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Alisher Navoiy asarlarining yuksak badiiyatini ta’minlagan asosiy omillardan biri mullifning uslubiy mahorati, uslubdagi novatorligidir. Biz Navoiy nasrini tahlil qilish asnosida bayon tarzi va tasvir bilan bog‘liq bo‘lgan, o‘sha davr nasri uchun yangi va kutilmagan usulni ham uchratdik. Bu boshqa shaxs tilidan yozish usulidir. Bu o‘rinda bir narsani aytib qo‘yishimiz lozim bo‘ladi: bu hodisani  boshqa bir usul – voqealarning muallif tilidan emas, boshqa shaxs tomonidan, asar personaji yoki voqea ishtirokchisi tilidan bayon etilishi bilan chalkashtirmaslik lozim.