SHAVQIY IJODIDA ALISHER NAVOIY AN’ANALARI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada muallif  Shavqiy  Namangoniyning  devonidagi muxammaslaridan biri mazmuniy tahlil qilinib, Alisher Navoiyning mashhur g‘azaliga bog‘langan tazminning farqli xususiyatlari asoslab berilgan. Devon tarkibidagi g‘azallardan biri e’tiborga olinib, ularning baytlarda  ifodalagan ma’nosi muallif tomonidan izohlangan. Tasavvufiy  istilohlar shoir tomonidan ko‘zda tutilgan ma’nosiga ko‘ra bir necha turlarga ajratilgan. Me’roj kechasini tasvirlashda Alisher Navoiyning “Xamsa”dostonidagi Me’roj tuni ta’rifi Shavqiy muxammasidagi tahlillar bilan solishtirilgan. Payg‘ambarimiz (s.a.v.) na’t yo‘nalishidagi  muxammasining mazmuni “Xamsa”dostonidagi baytlardagi o‘ziga xoslik maqolada tadqiq etilgan. Me’roj kechasidagi voqealar ketma-ketligi ikki ijodkorning she’riy asari misolida ko‘rib chiqilgan va  xulosalar chiqarilgan.