ABU RAYHON BERUNIY OBRAZI ISAJON SULTON TALQINIDA (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
O‘zbek adabiyotida Abu Rayhon Beruniy obrazi talqin qilingan turli xil janrlardagi yigirmaga yaqin asarlar mavjud. Bu asarlar qatoriga O‘zbekiston xalq yozuvchisi Isajon Sultonning joriy yilda nashr qilingan “Abu Rayhon Beruniy” romani ham qo‘shildi. Roman alloma obrazi talqin qilingan boshqa asarlarga qaragada qator jihatlari bilan o‘ziga xoslik kasb etadi.