JALOLIDDIN MANGUBERDI OBRAZIGA YONDOSH TO‘QIMA OBRAZLARNING TARIXIY HAIQAQTGA MUSHTARAKLIGI, SULTONNING SHOH VA SHOIRLIGI HAQIDA (Erkin Samandarning “Sulton Jaloliddin Manguberdi” tarixiy romani misolida) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada Erkin Samadarning tarixiy mavzudagi “Sulton Jaloliddin Manguberdi” romani tahlilga tortilgan. Tahlil davomida asardagi to‘qima obrazlarning tarixiy faktga mutanosibligi, ijodkorning badiiy to‘qima mahorati, shuningdek Jaloliddin Manguberdi ruboiy bitganligi haqida fikrlar yuritilgan.