,,DEVONU LUG‘OT IT TURK‘‘ ASARIDA MILLIY TARBIYAGA OID QARASHLARNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
XI asrda yashab ijod etgan yirik qomusiy olim Mahmud Koshg‘ariyning ,,Devonu lug‘ot it turk ‘‘ asarini o‘qir ekanmiz,unda aks etgan XI asrdagi turkiy xalqlarning boy,o‘lmas bebeho milliy qadriyatlari hozirgi kunda ham o‘z qadr-qimmatini yo‘qotmaganligini guvohi bo‘lamiz.Zero,unda bugungi kunda ham turkiy xalqlarga xos o‘z milliy qadriyatlarini saqlab qolgan  bilim olishga bo‘lgan ishtiyoq,ilm egallash yuksak insoniy fazilat ekanligi,u insonni har qanday sharoitda ham yuksaklikka olib chiqishi muqarrar ekanligi haqidagi , shu bilan birga mehnatsevarlik,qo‘shnichilik,erk,ozodlik haqidagi xalq maqollarini uchratishimiz hamda ulardan yosh avlodni milliy-axloqiy qadriyatlar asosida tarbiyalashda unumli foydalanishimiz mumkin.