MUNAQQID IFODA USLUBIDA FAKT ILMIY MUSHOHADA OMILI SIFATIDA (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada oʻzbek adabiy tanqidchiligida B.Nazarov ifoda uslubi tadriji, fakt va ilmiy mushohada nisbati, ijod ruhiyatini yoritishda munaqqid talqini oʻrni, matnni nazariy sathda tekshirish usullari va badiiy asarni baholash mezonlari tahlillanadi. Unda adabiy maʼlumot va gʻoyaviy-estetik munosabat uygʻunligi, faraz va mantiqiy aqida bir-biriga oʻtib turishi omillari, dalildan foydalanish darajasi xususida mushohada yuritiladi. Aslida munaqqid ilmiy-ijodiy kredosi muammo tanlovi bilan izohlanadi.