“QUSH TILI” XALQARO ANTOLOGIYASI XUSUSIDA FIKR MULOHAZALAR (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Gyote  Gʻarb va Sharq sheʼriyatida mushtarak  nuqtalarni  topib oʻzaro yaqinlashtirishni  orzu qilgan. U “Gʻarbu - Sharq devoni” da  ohangaro  nazmimizga ehtiromini izhor qilgan. Ammo, davlatlar oʻrtasidagi “Iskandar devori” uzoq  vaqtlargacha  yer yuzining turli burchaklarida  yashayotgan shoirlarning  bir - birlarining estetik qarashlaridan voqif boʻlishlariga imkon bermay keldi. Istiqloldan soʻng shu gʻovlar yoʻqoldi. Yevropa sheʼriyati bor boʻy - basti bilan koʻz oʻngimizda qad rostlagani quvonarli hodisa.