O‘ZBEK VA TURK ALLALARIDA OTA OBRAZINING QIYOSIY TALQINLARI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
O‘zbek va turk bolalar folklorining tarkibiy qismlari bo‘lmish alla matnlarida “Ota” obrazi yetakchi xarakterlardandir. Ota goh oila suyanchi bo‘lib tasvirlansa, goh musofir, goh zolim timsollarini namoyon qiladi.Onaning otaga munosabati nafaqat oilaviy muhit, balki ijtimoiy ong darajasini ham ko‘rsatib beradi.