NAVOIY RUBOIYLARI QORAQLPOQCHA TARJIMASIDA SO‘Z VA OHANG (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada Alisher Navoiy ruboiylarining qoraqalpoq tiliga tarjimalari asliyat bilan qiyosiy holda tahlil qilinadi. Ruboiy tarjimalarida vazn, ohang saqlanishi, mazmun va shakl jihatdan bir-biriga muvofiqligi, tarjima adekvatligi kabi masalalar o‘rganiladi.