MILLIYLIKNI TARJIMASHUNOSLIK FANINING TADQIQOT OBYEKTI SIFATIDA O‘RGANISH MASALALARI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Zamonaviy o‘zbek tarjimashunosligida badiiy tarjimalar bilan bog‘liq tadqiqotlarda milliylik masalasi markaziy muammolaridan biri bo‘lib qolmoqda. Ushbu masala doktorlik dissertatsiyalari darajasida o‘rganilayotganiga qaramasdan milliylik masalasi ilmiy tadqiqot obyekti sifatida, hozirga qadar, ilmiy izohlanmagan. Uning tarkibiy qismlari va tadqiqot metodlari aniq qilib ifodalanmagan. Ushbu maqola esa, mana shu chaqiruvga nisbatan bir javob desak mubolag‘a bo‘lmas.