O‘ZBEK KOREYS ADABIY ALOQALARI VA TARJIMA (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Adabiyotlar o‘rtasidagi aloqalar, albatta, tegishli tillarni bilishga asoslangan bo‘lsa, ayniqsa samarali bo‘ladi. O‘zga xalqlar hayotida asarlar yaratish har bir adabiyotda muayyan an’ana va o‘ziga xos tajribaga ega xodisa. Ushbu maqolada Koreya va O‘zbekiston Respublikalari o‘rtasida o‘zaro madaniy aloqalar xususan adabiy aloqalar haqida so‘z boradi. Koreys tildan o‘zbek tiliga, o‘zbek tilidan koreys tiliga qilingan tarjimalardan misollar keltirildi.