TEODOR DRAYZERNING HAYOTI VA IJODIGA QISQA EKSKURS (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Mazkur maqolada buyuk Amerika yozuvchisi va jamoat arbobi, o‘z ijodida realism va naturalism tamoyillarini birlashtirgan, ko‘plab mashhur roman va hikoyalar muallifi Teodor Herman Albert Drayzerning hayoti va ijodiga qisqa ekskurs qilingan. T.Drayzerning “Baxtiqaro Kerri”, “Jenni Gerxardt”, “Sarmoyador”, “Titan”, “Matonat”, “Daho”, “Amerika fojiasi”, “Tayanch” asarlari dunyoning turli tillariga tarjima qilingan. Adib asarlariga xos umuminsonniy  badiiy xususiyatlar tahlil etilgan.