“SHAMSHIRBOZ” ERTAGIDA QO‘LLANILGAN MILLIY FRAZEOLOGIZMLAR TARJIMASI BORASIDA AYRIM MULOHAZALAR (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
ushbu maqolada A.Shukurovdan yozib olingan “Shamshirboz” ertagining M.Abdurahimov tomonidan rus tiliga amalga oshirilgan tarjimasa tahlil qilinadi. Ertakni boshqa ertaklar bilan o‘xshash syujetlari, tarjimonning mahorati, o‘zbek tilida qo‘llanilgan iboralarni rus tilida berilishi, sintaktik transformatsiya usuli haqida so‘z yuritiladi.