OYBEKNING “QUTLUGʻ QON” ROMANI TURK TILIDA (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Atoqli oʻzbek adibi Muso Toshmuhammad oʻgʻli Oybek qalamiga mansub “Qutlugʻ qon” romani 2023-yilda turk tiliga tarjima qilinib Turkiyada “Bengu” nashriyotida nashr etildi. Ushbu maqolada mashhur roman tarjimasining oʻzbek va turk xalqlari orasidagi adabiy aloqalarni mustahkamlashdagi muhim ahamiyati taʼkidlanadi.