BIZDAGI TARJIMA MUAMMOLARI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Oʻzbek tarjimachiligi keyingi bir asrlik tarixida hech qachon hozirgidek parokanda holda boʻlgan emas. Bugun kim nimani xohlasa oʻgiryapti, nashriyotlar ularni paydarpay bosib chiqaryapti. Tarjimonning ham, matbaa korxonasining ham maqsadi pul topish boʻlib qolgan. Nimani tarjima qilish lozim, bu ishga qaysi ijodkorning uquvi bopta keladi, qaysi nashriyotning yoʻnalishi shu tarjimaga mos – hech kimning ishi yoʻq. Har zamonda biron yuqori idora xorijlik qaysidir mashhur adibning yubileyi munosabati bilan buyurtma berib qolishini hisobga qoʻshmasak, buyogʻi oʻziboʻlarchilik asosida ketyapti.