AQSH ADABIYOTI TARIXI VA TARAQQIYOTIDA SHAXS VA DAVR MUNOSABATLARINING NAZARIY ASOSLARI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Dunyo adabiyoti kontekstida AQSh adabiyoti o‘z o‘rni va mavqeyiga ega, ta'sir darajasi kuchli va yuqori bo‘lgan, shaxs va jamiyat masalalari yaqqol aks etgan xalqchil adabiyotlardan sanaladi. Garchand boshqa rivojlangan, yuksak darajaga madaniylashgan mamlakatlardan nisbatan yosh bo‘lsa-da, mustaqillikka erishgandan so‘nggi davrida keskin taraqqiy etgan. Benjamin Franklin va boshqa ko`p qirrali daho siymolar o`z hissalarini qo`shishdi. Amerikada ijtimoiy fikr va adabiyot, ilm-ma'rifat ana shu qudratli aql sohibi ta'sirida shakllandi desak xato bo‘lmaydi.