СТИЛЬ АБДУЛХАМИД САМАД И ЕГО ОСОБЕННОСТИ (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Мақолада адиб Абдулҳамид Самаднинг замонавий тожик насрчилигидаги ӯзига  хос ӯрни ва услуби  масаласи ва унинг ижодидан рус тилига қилинган  таржималар ҳамда ёзувчи бадиий маҳоратига  доир  фикр  юритилди. Шунингдек, ёзувчи ижодидаги аслият ҳамда таржималар  бир-бири билан ӯзаро қиёсланиб, замонавий  тожик адабиётида адабий  анъаналарга доир қарашлар таржима  мисолида  қиёсий аспектда  кӯрсатиб  берилди.