METAFORA – MAʼNO VA TUYGʻU UYGʻUNLIGI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Mazkur maqolada sheʼriyatdagi badiiy vositalar tahlil qilingan. Xususan, metaforalardagi tuygʻu bilan birgalikda tafakkur va idrok bilan ham bogʻliq hodisa ekanligi ochib berilgan. Nazariy fikrlarni asoslash uchun Abduvali Qutbiddin sheʼrlaridan misollar keltirilib, sheʼrlar maʼno va tuygʻu uygʻunligi jihatdan tahlilga tortilgan.