TOGʻAY MUROD QISSALARIDA ESTETIK IDEAL TALQINI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada Togʻay Murodning “Yulduzlar mangu yonadi” qissasi tahlilga tortilgan. Ijodkor “men”ini anglashda u yaratgan asar obrazlarining aks-tasviri orqali muallifning gʻoyaviy sigʻimi badiiy tahlil kriteriyalari asosida yoritilgan. Qahramon xarakterini ochib berish orqali estetik idealni tasvirlash koʻrsatib berilgan.