ZAMONAVIY BOLALAR NASHRLARIDA SARLAVHANING PSIXOLINGVISTIK ASPEKTI VA ROLI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Har qanday ijod mahsuli hech qachon nomsiz, yaʼni sarlavhasiz boʻlmaydi. Shunday ekan, asar va maqolaning mazmuni hamda mohiyati sarlavhada aksini topishi kerak. Sarlavha topish muallifdan soʻz tanlash sanʼatini egallashni talab etadi. Xususan, bolalar nashrlaridagi materialga sarlavha tanlashda ijodkordan nafaqat soʻzni toʻgʻri va oʻrinli qoʻllashga, balki sarlavhaning bolalar ruhiyatiga taʼsirini ham bilishi lozim.  Maqolada mazkur masalalarga oid fikrlar va tahlillar bayon etilgan.