TOJIKISTONDA OʻZBEK BOLALAR SHEʼRIYATI TARAQQIYOTI: Shoir Sultonmurod Hojiboyev ijodi misolida (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada Tojikiston Yozuvchilar ittifoqi aʼzosi, Tojikiston madaniyati va matbuoti aʼlochisi, Zufarxon Javhariy nomli adabiy mukofot hamda “Nishoni suxan” sohibi Sultonmurod Hojiboyevning Tojikistonda ӯzbek bololar sheʼriyati takomili hamda taraqqiyotidagi ӯrniga eʼtibor qaratildi. Shuningdek, shoirning bolalarga bagʻishlangan bir turkum sheʼrlari  tahlil qilinib, ularda  shoir badiiy  mahorat  sirlari  ham  kӯrsatildi.