BOLALARGA BAG‘ISHLAB YOZILGAN SHE’RLAR XUSUSIDA: Shuhrat ijodi misolida (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqola Shuhratning lirikasidan o‘rin olgan  bolalarga bag‘ishlab yozilgan she’rlari tadqiqiga bag‘ishlangan. Maqolada  shoirning “Buvijonim”, “Bobong yo‘li”, “Pero va Adham”, “O‘chirg‘ich” kabi bolalar uchun yozilgan she’rlari tahlilga tortilgan. Shuhratning ushbu she’rlari xalqona usulda yozilgani maqolada isbotlab berilgan. Natijada, muallif she’rlarida davrning ijtimoiy - siyosiy, ma’naviy - axloqiy masalalari, xususan qadriyat, axloq, hurmat va e’zoz masalalarini  “Buvijonim”, “Bobong yo‘li” she’rlarida dadil aks ettirishsa, inson tabiatining zaif tomonlari, nuqsonlari, qusur-kamchiliklari, noto‘g‘ri xatti-harakatlarini  “Pero va Adham”, “O‘chirg‘ich” she’rlarda yengil kulgu, ya’niy yumor yo‘li bilan ochib berganganligi aniqlangan.