JADIDLAR SHOIRLARI MAKTAB XUSUSIDA (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada jadidlarning yurtimiz hududlarida maktablar ochganligi, maktablar tashkil qilinishiga olib kelgan ijtimoiy-siyosiy sabablar, pedagog-jadidlarning o‘zlari asos solgan maktablar uchun ta’lif qilgan darsliklari, qo‘llanmalari va ularda “maktab” mavzusining keng ko‘lamda ko‘tarilganligi xususida mulohazalar berilgan. Darsliklar va qo‘llanmalar tarkibiga kirgan “maktab” mavzusidagi she’rlar e’tiborda tutilib, Avloniy hamda Hamzalarning darslik hamda qo‘llanmalariga kirgan she’rlar tahlilga tortilgan. Bu she’rlarning ijtimoiy ahamiyati, maktab tasvirida shoirlar mahorati xususida so‘z borgan