MEHR KO‘RGAN, MEHR QO‘YGAN USTOZIM (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Taniqli folklorshunos olim Jabbor Eshonqul bir maqolasida: “Ko‘ngilga yaqin odaming haqida, ayniqsa, o‘zing mehr ko‘rgan, mehr qo‘ygan ustozing haqida yozish juda ham og‘ir bo‘lar ekan”, – deydi.  Darhaqiqat, bu gapni o‘sha mahal uncha elamay, ustoz haqida istagancha yozish, gapirish mumkin deb o‘ylagan ekanman. Mana endi gapni nimadan boshlashni bilmay hayronman.