BOLALAR ADABIYOTINING ZUKKO BILIMDONI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Oʻzbekiston Fanlar akademiyasining Oʻzbek tili, adabiyoti va folklori instituti koʻplab olimlarga ham  ilm, ham katta hayot maktabi vazifasini oʻtagan. Aynan shu dargohda ilmga umrini bagʻishlagan, har jihatdan boshqalarga chinakam oʻrnak boʻlgan ustoz olimlarni uchratdik. Katta hayot tajribasiga ega ustozlardan, hamkasblardan  ilmga oshnolikni,  odamiylik sabogʻini oʻrgandik. Menga oʻxshagan koʻplarni aynan shu dargoh  ilmga, hayotga tayyorlagan, desam mubolagʻa boʻlmaydi. Ana shunday olimlar orasida uzoq yillar shu institutda ilmiy kotib vazifasida ishlagan Rahmatulla Barakayev ham bor.