ХИВА ХОНЛИГИ ВА АМУДАРЁ БЎЛИМИДАГИ ҚОРАҚАЛПОҚЛАРНИНГ ҲУДУДИЙ ЖОЙЛАШУВИ ВА ИЖТИМОИЙ ТУЗУМИ ( ХIХ АСРНИНГ ИККИНЧИ ЯРМИ ХХ АСРНИНГ БОШЛАРИ) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Мазкур маколада ХVIII асрнинг охири ва ХIХ  асрнинг ўрталарига келганда Орол денгизининг қуяр жойларида Хива хонлиги  жуда катта ҳудудни эгаллаган. Хонлик таркибида яшовчи ўзбеклар, қозоқлар-қирғизлар, туркманлар, форслар, қорақалпоқларнинг жойлашуви ва ижтимоий тузумининг шаклланиш жараёнини кўришимиз мумкин.