КЕРДЕР АЛЫМЛАРЫН ИЗЕРТЛЕЎДИҢ ДЕРЕКЛИК БАЗАСЫ (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Қарақалпақстан Республикасында көп алымлар жетисип шығыўы менен танылған аймақ болып, ол Кердер аты менен белгили. Илимий әдебиятларда аты аталатуғын Тәжуддин ал Кердерий, Шәмсул әиммә ал Кердерий, Бадруддин ал Кердерий, Маҳмуд ибн Әлий ал Кердерий, Ҳафизуддин ал Баззазийлер усы диярдан шыққан алымлардан.