QARAQALPAQSTANDA BILIMLENDIRIW TARAWINIŃ RAWAJLANIWI BASQISHLARI HÁM REFORMALAR NÁTIYJELERI (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Búgıngı kúnde jáhannıń ırı ılımıy orınlarında bılımlendırıw sısteması rawajlandırıw hám olarǵa reformalardı kúndelıklı turmısqa keńen jaydırıw juzesınen qatar ılımıy- ızertlew ıslerı alıp barılmaqta. Bılımlendırıw sıstemasın rawajlandırıwdıń paydalı usılların qálıplestırıw, ıntegratsıya protsesslerınde bılımlendırıwdıń rolın jánede kúsheytıw, bılımlendırıwge úlken tásır kórsetetuǵın sotsıallıq, ekonomıkalıq hám sıyasıy ózgerıslerdı analız etıw hám olar tıykarında jańa strategıyalardı ıslep shıǵıw ústınlık baslamalardan bırı esaplanadı. Olardıń maqsetı bılımlendırıw tarawındaǵı qárejetler hám sıpatınıń optımallıǵın asırıw, mámlekettın jáhán dárejesınde básekeleslıgın támıyınlewden ıbarat.