TALABALARNI ARXITEKTURA YODGORLIKLARI VA MILLIY MADANIY MEROSLAR VOSITASIDA TARBIYALASHNING PEDAGOGIK MAZMUNI, SHAKL VA USULLARI (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Mamlakatimiz mustaqillikka erishganidan keyin jamiyat ma’naviy hayotini sog‘lomlashtirish va rivojlantirish, inson omiliga katta e’tibor berish asosiy vazifa sifatida kun tartibiga qo‘yildi. Bu jamiyat oldida turgan vazifalarni hal etishga oqilona yondashishning ko‘rinishidir. Bu jihatdan globallashuv jarayonlari tobora kengayib va chuqurlashib borayotgan hozirgi davrda O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Shavkat Mirziyoyevning 2017-yil 19-sentabrda Birlashgan Millatlar Tashkiloti Bosh Assambleyasining 72-sessiyasidagi nutqida butun jahondagi 2 milliarddan ortiq yosh avlod vakillarining insoniyat taraqqiyotida muhim o‘ringa ega bo‘layotgani va yoshlar omilining alohida e’tiborni talab qilayotgani haqidagi fikri nihoyatda muhim ahamiyatga ega.