ǴÁREZSIZLIK QARSAŃINDA QARAQALPAQSTANDA MÁDENIY RAWAJLANIWI TARIYXINAN (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Hámme waqıtlarda mádeniyat xalıqlardıń rawajlanıwında eń kerekli orındı iyelegen. Tariyxıy protsesslerdiń burılıw dáwirlerinde milliy ózlikti anlaw anıq kórinedi, áwladlar ortasındaǵı baylanıslardı támiyinleydi, xalıq ortasında úlken mánáwiy-ádeplilik paziyletlerin qaliplestiriwde, anıq isenim, milliy ǵárezsizlik hám azatlıqqa umtılıw sezimin oyatıwda, milletti birlestiriw hám bekkemlew menen birge sheshiwshi derek bolıp xızmet etedi. Mádeniyat xalıqtın rúwxıylıq hám mánáwiy tikleniwiniń, demokratik, ádalatlı hám rawajlanǵan mámleket ideyaların qáliplestiriw hám rawajlandırıwdıń tiykarı bolıp xızmet qıladı.