TARIYX PÁNIN OQITIWDA SHAXS RUWXIYLIǴIN QÁLIPLESTIRIW TEXNOLOGIYALARI (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Biz dúnya ilim-páni, insaniyat tsivilizatsiyası rawajlanıwına múnásip úles qosqan ullı babalar áwladı ekenimizdi hesh qashan umıtpawımız lazım. Bar kúsh hám imkaniyatlarımızdı, ilimiy potencialımızdı áne-jurtimiz rawajına, xalqımız párawanlıǵın támiyinlewge jumsawımız shárt. Prezidentimiz jaslarǵa qarata: «Sizlerdi Ózbekstannıń yeń úlken baylıǵı, biybaha ǵáziynesi, dep bilemen. Sizler úshinshi Renessans dáwiriniń tiykarshısı sanalasız», dep atap ótken bolsa, Jurtbasshımızdıń bul pikiri Múrájatta óziniń ámeliy tastıyiǵın taptı. Onda: «Biz óz aldımızǵa mámleketimizde úshinshi Renessans tırnaǵın qalar yekenbiz, bunıń ushın jańa Xorezmiyler, Beruniyler, Ibn Sinolar, Nawayi hám Baburlardı tárbiyalap beretuǵin ortalıq hám sharayatlardı jaratıwımız kerek», dep atap kórsetiledi[1].